<3

dennis kom hem  imådags och tittade på mig med en sorgsen blick och sa älsklig i Fridas grav rymmer det tre personer till så du behöver inte oroa dig. jag tittade på honom och gav honom en kram. han fattade hur jag tänkte. så söt är han ibland.

senare på dagen var det dags att åka till östra för en ultraljus undersökning för att se att barnet växer som det skall. och det gör den. den ligger på +0,2% enligt skalan dem går efter och väger ca 1300g. så jag har en standard bebis. allt såg bra ut för övrigt.

på tisdagen var det bar till att gå upp tidigt och åka till mvc för det vanliga besöket. att var okej men järnvärdet är desamma. vet inte vad jag ska göra för att höja det. men jag fotsätter med det jag gör så går det ju i alla fall inte ner.

igår var mamma här hon har tvättat alla våra barnkläder vi hade för jag ville få hem allt så jag vet vad vi har så man inte går och köper och så har man massa hemma. det är ju bättre att försöka köpa sånt som behövs. men jag la in alla kläder i en garderob så det är klart. jag tycker att det ser lite ut men det kan ju bero på att kläderna är så små också.

idag bar det av till kungälvs marknad för att kika lite där. och jag passade på och gå till lindex för att hämta ut en gratis box jag fått. och då hittade mamma en liten dress med byxor och tjock tröja hon köpte, inte var till henne eller mig utan till barnbarnet. hon är ju värre än vad jag är. vi gick förbi en barnbutik och där var hon bara tvungen att gå in och titta. hon är för rolig ibland. vi har inte själva köpt mycket vi kanske har handlat 5 olika klädesplagg och resten har vi fått av anhöriga och vänner. men mamma hon kan shoppa loss när det gäller barnkläder. hehe








pyret

81 dagar

idag är det 81 dagar kavr till beräknad förlossning. 81 dagar kan ses som lite.. ja men för mif är det 81 dagar av oro, ångest och panik. ja jag är väldigt orolig det förnekar jag inte. sorgen efter frida har med fört med sig att man inte vågar hoppas att det kan gå bra. det finns inga garantier i mina ögon. samtidigt sitter jag och försöker minnas hur mycket frida rörde på sig i magen för att jämföra med nått. men jag minss faktist inte om det var mer eller mindre. idag var jag uppe vid graven för att tända ett ljus och lämmna blommer och jag ser att frida inte ligger ensam längre hon har fått sälskap på bårda sidorna om sig. innan var de platserna tomma. men nu va det fullt av blommor och kransar, och jag belv ganska ledsen. verför jo tanken gick till om fridas syskon inte skulle överleva kunde dem inte ligga brevid varandra vilken hade varit bra. sjuk och tänka så jag vet. det skall inte hönda jag skall ha ett levande barn men tankarna förde mig ändå åt det, och började fundera på alternativ. det känns så fruktans värt hemsk att tänka så. för jag vill ju ha ett levande barn men vågar inte hoppas. hoppet finns inte där. samtidigt känner jag pressen av att börja planera saker och ting. jag måste gå igenom alla barnkläder och se vad jag har och tvätta allt med. och köpa in resterande tillbehör så som salvor så det finns när jag kommer hem. jag vill inte vara rädd, jag vill inte vara orolig jag vill hoppas. jag blir så arg på mig själv.



pyret

God kväll

sorry att jag inte hållit er uppdaterade. tiden har bara runnit i väg. hur vet jag inte men jag har haft och göra.
jag har försök att få tag på sas hela dagen eftersom min bror inte kan åka till Portugal imorgon som planerat. och dem är inte lätta att få tag i kan jag ju meddela ska göra ett nytt försök imorgon.

det gick inte så bra för dennis på folkrace tyvärr det var nått som hände med bilen. vad det kan inte jag svara på, jag kör bara min bil det räcker för mig. och tankar då självklart.

många säger till mig att jag är så vacker nu när jag är gravid. men jag fattar det inte. jag ser inte en extra lyster i ögonen eller hyn. jag kan meddela att man inte känner sig speciellt vak er för när man väl har vant sig vid stoleken på magen och börjat hitta kläder som passar blir man ännu större och man får börja hitta nya kläder. jag känner mig som en valross eller nått. stor och klumpig. men i mellan åt är det ändå helt okej. jag tar ju inget för givet det är nått jag har lärt mig nu. det låter hemsk jag vet och jag älskar redan detta lilla pyre i min mage lika mycket som Frida, men ändå kan jag inte föreställa mig att komma hem från bb med ett barn. det låter negativt jag vet och statistiken säger emot mig. men jag vet också att under graviditeten med Frida var allt bra hela tiden enligt barnmorskan och läkare. så den dagen jaga sitter här med ett livs levande barn i famnen då kan jag se statistiken.

föresten så har vissa undrat varför jag inte lägger ut en bild på Frida jo det är så att det tar emot lite och jga har inte bestämt mig än. inte för att hon såg konstig ut eller hade någon form av missbildning eller nått utan mer för att nätet är så stort och jag vill inte att bilden skall finnas tillgänglig för allt och alla. kanske kommer i framtiden.



pyret

God dag

ja eller för min känns det som eftermiddag. gick upp kl 4 i morse för att åka och köpa en folkracebil till dennis. jag var inte vaken när jag tog första stegen med hunden i morse och stackars rocky var ännu mer förrvirad eftersom det var mörkt ute. men han hängde med. vi lyckades hålla tidsplanen och rullade från lidköping kl 7.
Dennis skall tävla i Borås i helgen men vi åker redan idag del för att få åka ut med husvagnen lite och känna på den och för att slippa gå upp i natt och åka.
just nu grejar dennis bilen och jag har i stort sett packat klart vagnen det är bara kylvarorna kvar. det skall bli rätt mysigt att få komma bort lite.

Magen växer och växer. den går liksom inte att dölja längre. och mina t-shirts är för små så jag har tagit några från dennis som han inte använder. tur att man har en kille som är större än mig. jag får en del blickar av folk när jag är ute. dem rå glor på mig och skakar på huvudet. det är nog för att jag ser så ung ut men tycker ändå inte om fördomarna dem har. men jag är inte den som är den jag glor tillbacka eller när jag blir riktigt arg så säger jag att jag ska fylla 23 vill ni se leg... då skäms dem men de e rätt åt dem.... elak jag är jag vet, men det är lilla pyret i ett nöt skal. ha ha
 trevlig helg på er


pyret

grilla

Idag var det dags att besöka mvc igen. järnvärdet låg fortfarande på 106 och så läng jag inte jag inte hamnar under 100 är det okej. Men i stället har bebisen öags sig under revben på vänster sida och trycker så det gör lite ont till och från.  jag var så nyfiken på hur mycket jag väger så jag var tvungen att väga mig idag på mvc. när jga skrev in mig vägde jag 44 kg och nu vägde jag 50 kg. så 5 kg plus, inte het dåligt. jag håller mig jätte bra på gravid kurvan med. så allt är bara bra.
I lördag besökte jag baby och barn mässan med mammsen. jag var där förra året och tänte att det kunde vara trevligt och gå igen. jag kom hem med ryggvärk och en massa blöjor. men det var trevligt att komma ut lite.
I fredag skulle vi ge oss på lite grill paty. grillat belv det men när vi skulle sätta oss och äta kom vinden och mörka moln. så det blev till och slänga i sig maten och bege sig in i värmen. men det var mysigt i alla fall. vi har grillat varje dag sen i fredags och det är verkligen något som jag har saknat.
så jag avsluter kvällen med lukten av grillat på altanen i solskenet.



rocky på baksidan idag

pyret...


Vår

Nu är påsken över. eller jag har inte märkt av att det varit påsk förutom att alla har varit lediga och man sett mycket mer folk ute. i lördags vakna jag till strålande sol och kände att jag inte bara kan sitta hemma. så jag ringde till mamma för och fråga om hon ville åka med till stenesund. det blev till och packa en väska med lika fika och åka iväg. det var en del folk där men vi hitta en plats där ingen var och vi släppte rocky så han fick doppa tassarna i vattnet jag ville inte att han skulle bada än för det känns som det var lite för kalt för det men han var glad ändå. den blev en hel dag med mamma i stort sett. när jag kom hem blev det att åka upp till kyrkogården för att fixa Fridas grav. kransarna kändes inte så aktuella längre. senare på kvällen blev det kvällsmat med svärföräldrarna lite påskmat kan man säga.
i söndags ville jag städa i ordning lite på vår baksida men det var lättare sagt än gjort. häften av sakerna jag ville ha bort var tunga så jag får vänta med det till dennis kan hjälpa mig. 
vår känslorna har verkligen kommit och jag längtar bara till solsken. så att man kan vistas ute mer.
nu väntas lite pappersarbete inför deklarationen och ringa försäkringskassan. inte så roligt men ett ont måste.





pyret


RSS 2.0