stor flicka

dennis har ju jobbat ett tag nu så nu e jag ensam på dagarna. det går alldeles utmärkt. matilda bara växer och växer. hon kan nu stoppa in händerna i munen själv men så fort han har nått i handen blir det lite svårare för henne. hon för ett liv och skriker mycket men inte för att hon är arg utan bara för att hon kan.
det var riktigt trevligt på föräldrargruppen. även om jag var yngst. så dem tittade lite roligt på mig men jag sa inte hur gammal jag var. men det var trevligt.
i helgen vätas inte så mycket på lördag skall vi köpa gravkransar till gravarna. jag skulle igentligen varit i väg och gjort en moss nallebjörn men det blev inställt, så nu får vi köpa istället.



gravidkilon???

fick frågan om jag var tillbaka på min vanliga vikt så som jag vägde innan graviditeterna, nej de e jag inte och mitt mål är inte att nå dit heller. jag har inte den önskan att gå ner till dem ynka kilorna igen utan är väldigt nöjd med min vikt. jag tycker inte att det är siffrorna på vågen som e det viktiga alldeles för många människor snöar in sig på de. det viktiga är väll hur man mår i sig själv. sen om man väger 61 eller 63 vad e de för skillnad igentigen.. man jag har ju aldrig heller varit en människa som brytt mig om de.

idag ska jag och matilda till bvc för att delta i en föräldrar grupp med allt vad de nu innbär. jag vet inte riktigt vad man gör där man det får vi se. dennnis har återgått till att jobba nu. så nu får han sitta i dessa hemska köer till jobbet, i jobbet och hem från jobbet. tycker synd om honom. men men så e de när man bor på landet....


mys

nu är matilda som vanilgt igen ingen feber och inte mycket gnäll föruton på kvällarna då hon envisas med att somna fast hon är jätte trött. idag tog jag en sväng till nördinge. alldeldes ensam va jag och de va skönt.  för att kolla på tofflor men de blev inga tofflor. det blev en leksak till matilda och räkor till dennis. jag tänkte att han kan ju få de eftersom vi inte äter de ofta eftersom jag inte tycker om de så jag köpte de för att överaska honom. i kväll blir de bara mys och knakse en bra film...




??!!

jaa självklart fick matilda feber igår. hon var jätte grinig jag får se hur det blir iadg och jag hoppas att det inte lir så. hon e ju ett glatt barn. jag var helt slut igår och är fortfande helt slut. om några veckor skall vi yill kungälv och få en spruta till, den är mot turberkolos så jag fasar för de. man känner sig maktlös. så idag tar jag dagen som den kommer





bvc

igår var det dags för bvc igen. hon vägde 6460g och var 62 cm lång. inte konstigt att man får ont i armarna av att bära henne för länge. samtidigt var det vaccination med. och de var ju ingen hitt direkt. det lät som om vi misshandla henne och det tog lång tid innnan hon lungna ner sig och vi kunde gå hem. väl hemma fann hon ingen ro heller och var kinkig hela dagen och kvällen. idag har det varit rätt lungt än så länge. tänkte åka och hälsa på jobbet men eftersom hon inte mår helt hundra så är vi hemma idag..

 så glad var hon inte igår...

pyret


inte ensam

igår började äntligen min älskade serie greys anatomy. och jag märkte att jag inte var den ände som har heliga onsdager nu mellan 9 och 10 under hösten. men så igår blev jag störd för dennis kom hem med några bekanta som ville ta ett bloss. men det var helt okej att missa det för att ta en cigg med dem. jag får kolla på reorisen på söndag eller nått.

nu har jga haft jätte lyx i två nätter. matilda har bara vaknat vid sex tiden för att äta. det e så lyxigt att få sova mer än tre timmar i stäck. hon vill helst inte ligga själv utan vill ha sällskap och vill stå på bena. hon ser lite rolig ut men vad gör man inte för sitt barn...

idag är jag ensam hemma typ hela dagen och emeli skall komma hit för att tjöta en massa skit.. dennis tycker u inte det är sååå roligt att sitta med mig och emeli. så jag passade på idag när han inte var hemma. jag får se om vi tar en skogspromenad eller nått.



pyret♥

dopbilder












dop

i söndag var det dop för Matilda förutom 1 timma i kyrkan var de lyckat. vi var tvungna att ha det i samband med gudstjänsten för annars hade vi får vänta 2 mån och det ville vi inte. Matilda var jätte duktig. hon grät eller skrek inte. dessutom var hon jätte söt i sin dopklänning ( min gamla). plus att mamma hade sytt en kappa så hon kunde ha på sig över. vi fick jätte fina presenter med och vi tackar alla.
jag ställde mg i lördags morse och baka in för dopet och jag trodde inte att det skulle räcka men det blev över. så nu har vi hela huset fullt av kakor och bullar. lite har vi fryst in man vi har ju inte så stor frys så allt fck platts emn det e la bara att börja äta.

Matilda har kommit till någon övergång nu. varannan natt vaknar hon för att hon vill ha met och varannan natt vaknar hon inte för än vid 6 tiden för mat. det är skönt för våran del. men första natten trodde jag att dennis hade vaknat av henne och inte jag så jag frågade honom om han hade varit uppe men inte de och så fråga han mig om jag varit uppe men inte det. vi får väl se när det kommer att bli så att hon sover alla nätter. hon är också oerhört social. hon vill inte ligga i babysitt en utan hon vill att man håller henne stående så hon kan böja och sträcka på benen det går ju en stund men hon börjar väga lite mer nu.



konstigt

hur det än låter så e det konstigt hur livet kan vända fort. efter Frida så var det mycket sorgoch jag fick dåligt samvete att jag var glad. men sen kom tankarna varför kan jag inte vara glad utan att ha dåligt samvete. jag tror eller vet att Frida inte skulle bli arg på mig för att jag är glad. vem vill ha en ledsen mamma som aldrig ler?? inte jag.
dem flesta sa till mig när jag blev gravid första gången att förbereda mig och planera saker och ting. men att förbereda sig att bli förälder är ju inte lätt när det är första barnet. hur kan man göra sig beredd på att barnet vaknar 3 gånger på en natt eller bajs blöjer. det går liksom inte. även om jag försökte mentalt förbereda mig gick det inte. för när Matilda väl kom så var allt så nytt. och jag är tvungen att anpassa mig efter hennes behov vilket jag inte har några problem med men under graviditeten med Matilda låg fokusen på att föda ett barn som lever. resen sket jag i. jag tycker inte att det är mycket begärt. jag var beredd på det värsta
att förlora ett barn ska ju ingen behöva göra enligt mig. för barn är oskyldiga varelser som inte har något ont med sig.



pyret


RSS 2.0