Polen

Då bär det av till polen över helgen på mini semester, vi som åker är jga dennis min bror och dennis pappa. Så det är jga och dem tre muskutörerna som kommer att vandra på polens gator. Det skall bli skönt att komma iväg lite. Jag behöver det och dennis med. Det blir bara en natt i polen men det blir att gå på marknaden och äta god mat. Men det räcker gott och väl för mig. Tyvärr är det lika kallt som här så det blir til och packa varma kläder.

Jag är inte direkt prolig för att åka till backa till polen utan jag känner att det är helt okej. Och det känns som om polen är så mycket mer än bara min upplevelse med frida. Det hade ju lika väl hända här i sverige eller i kina. Och jag känner mig trygg dem tre muskutörerna kommer att ta väl hand om mig och göra sitt bästa dem kan om något skulle inträffa. Dessutom har jag ju dennis pappa som är lika envis som en gamal get.

 

Jag hoppas på snö men jag kan fortsätta önska men nu när julen börjar närma sig saknar jag snön. Det bör lite ljusare under dagen och kvällarna….

 

 

Pyret.


Tillbaka

Idag är det tungt. Mår inte alls bra. Det känns som jag tagit ett jätte kliv tillbaka i min sorg. Dem säger att sorgen går upp och ner. Men idag känns det verkligen för jävligt. Och trots att Dennis åkte till jobbet idag känns det som han varit borta i en vecka eller nått. Inte alls kul. Jag som har tyckt att det har gått bra för mig och jag har blivit bättre på att hantera allt men inte de, inte idag. Och det var riktigt länge sen jag hade en sådan här piss dag.

För två veckor sedan tog jag ett graviditets test eftersom min mens va sen. Och det visade possetivt. Nu jublar väl ni som läser. Men jag själv är väldigt orolig och håller förhoppningarna låga. För mig e de jobbigt. Och jag är fruktanstvärt rädd. Drömmarna och tankarna tar över alldeles för ofta. Och även om jag intalar mig att det kan gå bra. Så hjälper inte det. Och idag blev det ännu värre när jag var hos mvc och hon inte kunde se nått. Det ända hon såg var gulsäcken på ultraljuds bild men inget annat. Läkaren sa att det lika väl inte behöver vara nått utan bara att barnet gömmer sig bakom nått. Och det kan lika väl vara så att jag fått ett tidigt missfall, de kunde hon inte säga, men vi skulle vänta 14 dagar så skulle jag komma tillbacka och se då. Men hur kul e det och höra. Jag har ju redan satt bollen i rullning hos barnmorskan och fått alla dessa böcker igen. Och så skiter de sig. Och då skall jag tänka att det kan gå bra. hur i helvet kan jag göra det.

Och sen efter dem gå till jobbet och vara go och glad där. Och inte ha en ända människa att å, prata om detta med där.

Jag har i alla fall bestämt mig för att inte stanna kvar där och åter gå till kärra. Viss e det kaos där men inte lika mycket kaos som i Nödinge. Jag trivs inte alls.

 

 

 

Pyret.


saknad

Jag har nu mera lärt mig att leva med saknaden. Men jag har också märkt att många har svårt att förstå vad det är jag saknar. Folk fattar ju att det är mitt barn men inte mycket mer än så. Jag saknar allt som har med Frida att göra. Men människor som inte vet vad jag går igenom har svårt att förstå. På något sätt kan dem inte leva sig in i känslorna och tankarna. Det ligget för långt bort för dem för att dem skall kunna sätta sig in i situationen. Visst man min mamma saknar ju sitt barnbarn, men hennes två friska barn finns ju här. Min mamma kan ju aldrig sätta sig i mina känslor för hon födde två friska barn som hon tog med sig hem. Hon slapp höra orden att vi ska obducera ditt barn för och se vad som var fel. Det är inte så kul och få höra att dem ska skära i mitt barn och dela kroppsdelar för att undersöka dem. Visst är inte det nått fel och jag är glad över att dem gjorde det för då fick jag ju veta vad som var fel. Men för mig är ju hon hel och alla kroppsdelar på plats.

Man kan inte sakna något du inte har känt eller upplevt eller lärt känna. Dennis saknar Frida men kanske på ett helt annat sätt än jag för det är ju ändå lite skillnad på moders känslor och fader känslor.

Även om du inte har känt eller lärt känna eller kan förstå så kan man alltid skänka en god tanke, till alla oss vars barn bor i himmelen, eller vad man b´nu ska kalla det för

 

 

 

pyret


RSS 2.0