!!

I måndags åkte vi till östra för tillväxt ultraljud. all såg bra ut och nu ska vi tillbaka om 4 veor igen för att se. om allt går som planerat så kommer vi få ett standad barn som väger mellan 3-3,5 kg. när läkaren sa detta kännde jag bara aj. 3 kg ska jag plutta ut en unge på 3 kg. aj aj aj tänkte jag. det lät sås mycket när hon sa det fast att 3 kg är normalt. men jag såg framför mig hur om jag skulle ha mellan benen. men det gick över och tankarna flög iväg på annat. på kvällen åkte jag, dennis och min bror och fiska eller ja dem fiska och jag syselsatte rocky. han ville så gärna vara med så han skäller ju. och har inge ro i kroppen alls. för dennis blev det en hel del napp. men inte för min bror. när vi kom hem var jag helt slut och vi somna gott.
magen är i vägen titt som tätt. det är lite jobbigt att stå vid spisen eller vid grillen då det blir väldigt varmt. men jag har inte bränt mig än.





vem behöver ett bord när man har mage!!

varmt

idag har det varit riktigt gott väder än så länge... och det bara kliar i fingrarna på mig. ville igentligen klippa gräset på baksidan men det får jag inte för min kära sambo. så jag plocka lite kvistar och skräp istället. men fick också för mig att trimma gräset runt träden och buskarna och det knakse jag kankse inte ha gjort för ni sitter jag här med värdens ryggvärk och kna knappt gå.... men jag får la skylla mig själv. minstänker att jag kommer få skäll av dennis sen när jag pratat med honom.

idag är det dags för andra besöket av föräldrar gruppen men jga skall inte gå. del för att jag inte trivdes där sist och jag tänker inte utsätta mig för mer obehag. jag har problem så det räcker känns det som..

Jag börjar tröttna på att vara gravid. det är tung och bökit och det är ofta magen är ivägen. kanske låter konstigt, men för mig innebär det inte bara fysiska problem utan psykiska med. det känns som jga varit gravid i ett år nu. och det är väldigt lång tid. jag vill komma igång igen. jobba vara till någon nytta. jag känner mig inte till så stor nytta eftersom jag inte kan hjälpa till med allt hemma och jobba. jag ska inte säga att jag stor trivdes på jobbet innan men jga var till någonn nytta och jga gjorde saker som andra människor uppsattade mycket.

jag skulle kunna föda idag om jag fick välja. bara för att slippa bära på barnet. att vara gravid är inte bara   bärandet utan även en stor maklöshet. det känns som jag inte kan skydda mitt barn nu jag har ju tyvärr fått den erfarenheten att vad som helst kan hända. och när man fött barnet så kan man skydda det på ett helt annat sätt....







pyret

föräldrar grupp

i tisdags spenderade vi halva dagen på mvc. först var det barnmorskan och allt var bra. järnvärdet ligger på 110 nu så det har gott upp. sen var det läkaren. jag skulle egentligen träffa min vanliga läkare men hon var borta av någon andledning. men denna läkaren var också bra. hon föreslog att man skulle göra ett ultraljud när jag är i vecka 36 och 38 också för säkerhets skull. vi får se hur det blir men hon skrev in det i journalen i alla fall.
sen var det dags för föräldrar gruppens första möte. vi var aldrig på det med Frida vi skulle börja gå när vi kom hem från polen. men jag vet inte riktigt vad jag skall säga. det var ju trevligt men jag vet inte om det är min grej. jag är inte orolig för att det skall göra ont att föda barn eller känna mig otillräcklig som mamma. för mig är det viktigt att barnet lever när jag föder det. reseten är skit samma för min del. men för dem är allt det viktigt och något dem oroar sig för varje dag. jag sa att det var mitt andra barn jag väntar men jag gick inte in mer på det. då hade jag väl skrämt livet ur dem. 
trots höst vädret tog jag mig i kragen och gick en skogspromenad. det var lite kämpigt men det gick framåt. rocky var överlycklig.







pyret


regnet bara öser ner.

ja i förmiddags var det sommar och sol här i skepplanda, men nu e det bort blåst. men det kommer fler dagar. har tagit några kort på damen bakom tangenterna, tänkte att ni kunde tycka det va kul och se tjockisen.



tröjan börjar bli trång och den e svår att få stängt, men skam den som ger sig.




dagen kvällsmat. även om regnet smattrar mot rutorna smakar det ofantligt gott.

pyret

RSS 2.0